Πώς να επαναφέρετε το MacBook
Πώς να επαναφέρετε ένα macbook στις εργοστασιακές ρυθμίσεις;
Για να επαναφέρετε το macbook στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
- Δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας με το Time machine ή μια άλλη μέθοδο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.
- Επανεκκινήστε το macbook και κρατήστε πατημένο το Command (⌘) + R για να ξεκινήσει σε Λειτουργία Ανάκτησης macOS.
- Επιλέξτε από το μενού Εργαλείο Δίσκων και επιλέξτε τον δίσκο εκκίνησης.
- Κάντε κλικ στο Διαγραφή και επιλέξτε APFS ή mac OS Extended (Journaled) ως μορφή.
- Κλείστε το Εργαλείο Δίσκων και επιλέξτε Εγκατάσταση macOS ξανά από το μενού ανάκτησης.
- Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να εγκαταστήσετε ξανά το macOS.
Μετά την εγκατάσταση, το macbook σας θα ξεκινήσει σαν καινούριο.
Ανακαινισμένα macbooks;
Τι συμβαίνει σε μια επαναφορά macbook;
Σε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, όλα τα προσωπικά αρχεία, οι ρυθμίσεις και τα εγκατεστημένα προγράμματα από το macbook σας διαγράφονται. Ο υπολογιστής επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση με μια νέα εγκατάσταση του macOS. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας πριν εκτελέσετε την επαναφορά, επειδή τα διαγραμμένα αρχεία δεν μπορούν να ανακτηθούν χωρίς αντίγραφο ασφαλείας.
Πώς να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας πριν από την επαναφορά;
Για να διασφαλίσετε τα αρχεία σας πριν από μια επαναφορά, χρησιμοποιήστε το Time machine:
- Συνδέστε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο στο macbook σας.
- Ανοίξτε Ρυθμίσεις συστήματος > Time machine.
- Επιλέξτε τον εξωτερικό δίσκο ως θέση δημιουργίας αντιγράφου ασφαλείας.
- Κάντε κλικ στο Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας τώρα.
Το Time machine δημιουργεί ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του συστήματός σας, συμπεριλαμβανομένων αρχείων, ρυθμίσεων και εφαρμογών.
Μετά την επαναφορά, μπορείτε να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας μέσω του Time machine κατά τη ρύθμιση του macbook σας. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε τα δεδομένα σας.
Συμβουλές για macbook





